top of page

De duurzame investering die wij bijna àltijd aanraden


In onze vorige blog spraken we over de cruciale balans die we bij Lamers nastreven tussen een duurzame bouwconstructie en een voordelig energieverbruik. Die twee gaan immers niet altijd hand in hand, en dan komt het erop neer prioriteiten te stellen en slimme keuzes te maken op lange termijn. Welke investering wij 9 van de 10 keer aanraden bij onze woningbouw lees je hier.


We gooien meteen onze kaarten op tafel: moesten we onze duurzame installaties in volgorde van populariteit en prijs-kwaliteit rangschikken, dan zouden zonnepanelen zonder twijfel de eerste plaats veroveren. Want de investering in een mooi aantal zonnepanelen op je dak mag dan wel stevig zijn, je krijgt er ook héél wat voor terug. Zowel wat je comfort als je portefeuille betreft!


Het mooie van zonnepanelen is dat ze zichzelf op korte termijn terugverdienen, maar op lange termijn voordelen opleveren voor je woning. Je maakt immers gebruik van zelfopgewekte energie, waardoor je heel wat minder afhankelijk bent van de schommelende prijzen van het energienetwerk én van je energieleverancier. Bovendien zijn schone brandstoffen pakken beter voor het milieu dan fossiele brandstoffen!


Bij onze bouwprojecten proberen we klanten dus altijd, in de mate van het mogelijke, te informeren dat bepaalde zaken het meer waard zijn om in te investeren dan andere. Zo zul je je zonnepanelen in een veel sneller tempo terugverdienen dan wanneer je een infiltratiesysteem aanlegt om toiletwater te besparen, waaruit je op persoonlijk vlak ook nog eens minder voordelen haalt.


Uiteraard is het ook altijd mogelijk een thuisbatterij te koppelen aan je zonnepanelen, om het onderste uit de kan van je woning of pand te halen. Toch zouden we niet iedereen deze specifieke aankoop adviseren. Weten wie voor ons buiten de boot valt? Lees in deze blogpost bij welke woningen wij een thuisbatterij afraden!


Heb je een woonbouwproject in gedachten waarbij zonnepanelen een interessante meerwaarde lijken en zou je graag meer weten over wat we bij Bouwonderneming Lamers voor je kunnen betekenen? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. We maken graag een vrijblijvende afspraak om samen te brainstormen over de mogelijkheden!

Comentarios


bottom of page