top of page

Bouwtrends voor 2022: deel 1


Van appartementen tot gezinswoningen en van rusthuizen tot kantoren, met 70 jaar ervaring op de teller schuwen we bij Bouwonderneming Lamers geen uitdaging. Kwalitatief bouwen met oog voor de trends, zowel voor derden als voor onze projectontwikkeling: dat is onze missie. Wat de trends in de woonsector voor 2022 dan precies zijn? Neem een kijkje!1. Duurzaamheid is key


De trein van duurzaam bouwen is vertrokken, en bij Bouwonderneming Lamers zitten we er met het gehele team op. Wij zetten volop in op energiezuinige woningen en ondervinden dat steeds meer partijen in onze voetsporen treden. Zowel bij het ontwerpen als bij het (ver)bouwen worden ecologisch verantwoorde keuzes gemaakt, die een minimale impact maken op het milieu. Denk aan minder CO2-uitstoot, een kleinere afvalstroom, …


Toch zul je nooit hoeven in te boeten op leefcomfort, want wist je dat je met een duurzame woning van Lamers zelfs bespaart op energie? Een win-winsituatie!


2. Genieten van groen


In dezelfde lijn wordt er in de bouwsector toenemend aandacht besteed aan een stukje groen. Of het om een uitnodigend buurtpark gaat rondom een appartementsblok, een sierlijke tuin bij een residentie of groene daken met mossen en kruiden bij particuliere woningen: de voordelen van de natuur voor je leefomgeving zijn niet te ontkennen.


Troeven zijn bijvoorbeeld minder luchtvervuiling, gedempte geluidshinder, verkoeling zonder airco, ... én het mooie uitzicht natuurlijk! Daarom kun je bij de woonprojecten van Bouwonderneming Lamers altijd rekenen op een mooie harmonie tussen groen en gebouw.


3. Hernieuwbare energie


Hernieuwbare energie is anno 2022 niet meer weg te denken uit het nieuwbouwlandschap. Dit wil zeggen dat we ons voor onze ontwerpen en constructies voornamelijk wenden tot energie afkomstig van natuurlijke én onuitputtelijke bronnen.


Concreet voorzien we onze woningen van zonnepanelen, een geothermische warmtepomp of zonneboiler, … Niet alleen ecologisch, maar ook economisch een slimme keuze: de investering verdien je, dankzij je lagere energiefactuur, snel weer terug!


Neem gerust contact op!


Ga je in zee met de specialisten van Bouwonderneming Lamers, dan ben je ervan verzekerd dat alle bovenstaande aspecten deel uitmaken van je woonproject. Wij zitten alvast graag met je samen tijdens een persoonlijke afspraak om de mogelijkheden te bespreken. Je bent altijd welkom, tot dan!Comentários


bottom of page