top of page

Hoe zit het met het EPC van onze bouwprojecten?Bij elk project dat we ontwikkelen houden wij bij Bouwonderneming Lamers de uiterste rekening met het energieprestatiecertificaat (EPC): een attest dat aangeeft hoe energiezuinig een gebouw precies is. Erg belangrijk, want energiezuinige gebouwen zijn niet alleen beter voor het milieu en dus voor de portefeuille van je eindklant; de eisen van de overheid worden ook steeds strenger. Gelukkig heb je aan ons dan een betrouwbare partner!


In het EPC of energieprestatiecertificaat van je gebouw vind je in een oogopslag terug hoe energiezuinig je gebouw op dat moment precies is, en welke stappen je in de toekomst kunt ondernemen om de energieprestatie ervan naar een hoger niveau te tillen. Vandaag de dag van cruciaal belang, want zowel voor het jaar 2030 als het jaar 2050 heeft de overheid ambitieuze doelstellingen gesteld op vlak van energiezuinigheid in de woonsector.


Het certificaat in kwestie geeft niet alleen aan welke individuele investeringen je best doet in het gebouw (en welk prijskaartje daar gemiddeld aan vasthangt), maar geeft je ook een idee van welke stappen jou het meeste opleveren. Denk aan de installatie van nieuwe ramen, van zonnepanelen, van een warmtepomp, … Maar de stap die jou écht het meeste oplevert, dat is voor je bouwproject simpelweg vertrouwen op Bouwonderneming Lamers.


Bij onze bouwprojecten houden wij immers stuk voor stuk en tot in de kleinste details rekening met de vereisten van het energieprestatiecertificaat, en dus met de energiezuinigheid van onze constructies. We houden de EPB-waarde nauwlettend in het achterhoofd en kiezen daar waar mogelijk resoluut voor energie-efficiënte bouwmaterialen én -technieken. Zo hoog mogelijk scoren op vlak van duurzaam bouwen, maar dan met aandacht voor wat de eindklant werkelijk gebruikt: dat is onze missie bij Lamers.


Zo nemen wij het EPC als leidraad om te voldoen aan de geldende wettelijke eisen en in sommige gevallen zelfs om in aanmerking te komen voor interessante subsidies, waarover we je graag meer vertellen tijdens een persoonlijke afspraak. Bij Bouwonderneming Lamers spelen we immers graag op zeker. En dat is dan weer een zekerheid voor jou als partner of zelfs eindklant!


Aarzel niet om contact op te nemen voor een vrijblijvend gesprek over de mogelijkheden. Onze deuren staan altijd voor je open!

Comentários


bottom of page