top of page

Laadpalen: investeren of aan je voorbij laten gaan?


We kunnen het niet ontkennen: elektrische wagens zijn in de opmars, en worden verwacht in de toekomst niet langer de uitzondering maar de norm te zijn. En dus denken we, bij renovaties of nieuwbouwprojecten, toch een keertje extra na over de investering in een laadpaal. Do or don’t? Vandaag geven wij je onze visie.


Elektrische auto’s komen met heel wat voordelen. Ze maken amper lawaai, zijn goed voor het milieu en bovendien fiscaal aantrekkelijk. Toch houd je er best rekening mee dat zo’n elektrische wagen ook heel wat energie kost om functioneel te zijn, en dat energie afnemen van leveranciers alsmaar maar duurder wordt.


Met dit en andere prijsschommelingen in het achterhoofd, raden wij je bij Lamers dus eerst en vooral aan om voor zonnepanelen te kiezen bij je bouwproject. Zo maak je gebruik van gratis, zelfopgewekte energie en kun je deze, door ook een laadpaal te installeren, tevens inzetten om je elektrische wagen op te laden.


Je zult immers zien dat de prijs van zo’n laadpaal enorm meevalt in verhouding met wat je er op termijn weer mee uitspaart, zéker gezien de stijgende energietarieven van tegenwoordig. Doordat je bijdraagt aan het verduurzamen van de mobiliteit, heb jij bovendien recht op fiscale voordelen van de overheid voor de installatie van jouw laadpaal!


Ben jij ondernemer bijvoorbeeld en investeer je vòòr 31 augustus 2024 in een publiek toegankelijk en intelligent laadstation, dan geniet je van een verhoogde kostenaftrek. Ben je particulier, dan krijg je een aanzienlijke belastingsvermindering voor de aankoop en plaatsing van je laadstation. Bonuspunten!


Ook bij Lamers herkennen we de meerwaarde van een laadstation in onze bouwprojecten. Daarom raden wij altijd aan om de voorzieningen ervoor te plaatsen, in de ondergrondse parking(s) bijvoorbeeld, òòk wanneer je nog geen elektrische wagen bezit. Zo heb je in de toekomst immers een makkelijke manier om alsnog aan te sluiten, voor het geval dat.


Uiteraard ligt de finale keuze bij jou en geven wij je louter advies. Maak je bovendien geen zorgen: er bestaat nog steeds de mogelijkheid om ook naderhand een intelligent laadstation te nemen. Aarzel dus niet om je ideeën en bezwaren bij ons op tafel te leggen, zo kunnen we samen uitgebreid overleg plegen over hoe jouw ideale bouwproject eruitziet.


Graag samenwerken met een bouwonderneming die persoonlijk met je samenzit over de beste keuze voor jouw unieke behoeften? Aarzel niet om een vrijblijvende afspraak met ons te maken, we leren jou en je visie graag beter kennen. Tot dan!

Comments


bottom of page