top of page

Let op: geen premie meer voor je thuisbatterij


Bij Bouwonderneming Lamers zijn we de loyale partner voor zowel particulieren als professionelen die duurzaam willen bouwen. Daar horen vaak zonnepanelen in combinatie met een thuisbatterij bij, maar wist je dat de stopzetting van premies voor de aankoop of leasing van een thuisbatterij in een stroomversnelling terecht is gekomen? Informeer je hier.


Minder nieuws voor zij die broedden op het idee van een thuisbatterij in hun woning of zelfs bedrijfspand, want de subsidies van de overheid worden helaas versneld afgebouwd. De Vlaamse Regering heeft immers bepaald dat installaties van thuisbatterijen met een keuringsattest na 31 maart 2023, niet meer voor de premie in aanmerking komen.


Snel zijn is dus de boodschap, want kan jouw thuisbatterij niet meer tijdig geplaatst en gekeurd worden in 2022? Dan worden daar helaas géén uitzonderingen voor gemaakt, ook niet wanneer je te maken hebt met een vertraagde levering, een laattijdige aannemer, een keuring die niet meer uitgevoerd kan worden of een andere vorm van overmacht.


Let wel: Om de subsidie nog te ontvangen dien je binnen 9 maanden na de indienstname van de thuisbatterij, een volledig premiedossier in te dienen. Heeft je AREI-keuring (Algemeen Reglement Elektrische Installaties) nog in 2021 plaatsgevonden? Dan heb je iets meer marge, nl. een termijn van 15 maanden om je aanvraag in orde te maken. De datum van de indienstname bepaalt bovendien het bedrag van je premie en de voorwaarden.


Heb je echt je zinnen gezet op een thuisbatterij? Dan raden wij je aan om eerst even deze blog te lezen, om uit te maken of jij wel écht gebaat bent bij de toch redelijke investering. Is het daarna nog steeds een enthousiaste ‘ja’? Dan kun je alsnog zonder premie met een gerust gemoed voor een thuisbatterij in huis kiezen en van veel voordeel genieten.


Ook bij Lamers installeren we regelmatig een thuisbatterij in onze projecten, samen met andere energiezuinige en alternatieve technieken zoals een warmtepomp of vloerverwarming bijvoorbeeld. Heb jij interesse in onze diensten in de woningbouw? Aarzel dan niet om contact op te nemen. Wij bekijken graag vrijblijvend hoe we jou van dienst kunnen zijn!

Comentarios


bottom of page