top of page

Waarom wij regelmatig met een warmtepomp werken


Bouwproject met rode steen op de hoek van een kruispunt

Bij het ontwerpen en realiseren van onze bouwprojecten kiezen wij er bij Bouwonderneming Lamers regelmatig voor om met een warmtepomp te werken. Dit omdat de energievereisten voor de woonsector vanwege de overheid alsmaar strenger worden, én omdat sommige eindklanten nu eenmaal enorm gebaat zijn bij de energiezuinigheid van een warmtepomp. Lees hier meer over de interessante meerwaarde van een warmtepomp in de bouwsector.


Eerst en vooral benadrukken we bij Bouwonderneming Lamers graag dat we, bij elk project dat we aannemen, steeds uitgebreid kijken naar de persoonlijke behoeften van de eindklanten voor wie het gebouw bestemd is. Alleen door energiezuinige installaties te integreren die ook wérkelijk goed gebruikt worden en hun nut hebben, wordt zo’n installatie immers écht duurzaam.


Dat gezegd zijnde is een warmtepomp tegenwoordig één van de meest duurzame technieken om je woning, appartement, gebouw of zelfs bedrijf mee te verwarmen. In tegenstelling tot traditionele verwarmingssystemen, die gebruik maken van fossiele brandstoffen zoals gas, haalt een warmtepomp zijn warmte namelijk uit de natuurlijke omgevingselementen om je ruimtes te verwarmen. Denk aan lucht, grondwater, … en dat brengt dan weer minder CO2-uitstoot teweeg!


Een van de grotere troeven van de warmtepomp is daarenboven dat deze bijzonder energie-efficiënt is in gebruik. Dit is niet alleen een voordeel voor het warmtecomfort en de energiefactuur van de uiteindelijke bewoners, die zeer voordelig verwarmen, maar biedt ook de geruststelling dat het gebouw in kwestie aan de strikte energienormen en -doelstellingen voldoet die voor de (nabije) toekomst gesteld zijn.


Ten slotte kan een warmtepomp, afhankelijk van het type dat we in de bouwconstructie integreren, een veelzijdige investering zijn. Zo kunnen sommige modellen immers niet alleen als verwarming, maar ook als verkoeling gebruikt worden. Een meerwaarde in de zomer en in de winter dus. Bovendien zijn er vaak subsidies beschikbaar voor het installeren van een warmtepomp, waar we je graag meer over vertellen in een persoonlijk gesprek.


Meer weten over de duurzame en energiezuinige bouwprojecten van Lamers of interesse in een samenwerking? Aarzel niet ons te contacteren voor een vrijblijvende kennismaking. Je bent altijd welkom!

Comments


bottom of page