top of page

Wat maakt van jouw woning een BEN-woning?


Sinds 2021 is het in Vlaanderen verplicht om nieuwbouwwoningen op te richten volgens de BEN-principes. Je kunt er bij al onze projecten dus op rekenen dat ze ‘bijna-energieneutraal’ zijn. Maar wat houdt dit eigenlijk in, en wat betekent het voor jou wanneer je met Lamers in zee gaat voor de verwezenlijking van je bouwproject?


Met BEN of bijna-energieneutraal bedoelen we dat de gebouwen die wij als projectontwikkelaar neerzetten, slechts een minimum aan energie nodig hebben om vlot te functioneren. Voor hun verwarming, verkoeling, sanitair warm water, ventilatie en dergelijke verbruiken ze dus veel minder dan een woning die niet aan de BEN-normen voldoet. En dat is ecologisch én economisch gezien interessant, want steeds meer mensen zijn vandaag op zoek naar een energiezuinige woning.


Denk aan appartementsblokken en particuliere woningen, sociale woningbouw, kantoren en bedrijfspanden, rusthuizen, … Wanneer ze stuk voor stuk hun energie uit natuurlijke of ‘groene’ bronnen halen, zoals zonne-energie of wind bijvoorbeeld, zijn ze meteen een gewilde partij op de markt. Wil je dus een woonproject realiseren en ben je op zoek naar een betrouwbare partner voor de uitvoering ervan, dan zorgen wij bij Lamers dat:

- Het een E-peil van E30 of lager heeft

- Het voldoet aan de specifieke EPB-eisen voor thermische isolatie, ventilatie, het risico op oververhitting, hernieuwbare energie, etc.


Wil jij de constructie van je bouwproject overlaten aan een partner die weet wat hij doet? Die streng toeziet op het vervullen van de EPB-eisen en voor niet minder dan een piekfijne BEN-realisatie gaat? Dan kun je je zoektocht staken, want bij Lamers zijn we zo’n partner. ;)


We geven je graag meer info over de mogelijkheden tijdens een vrijblijvend gesprek. Contacteer ons dus gerust, tot dan!

Comments


bottom of page