top of page

Duurzaam bouwen: waar letten wij op?Duurzaam bouwen, daar hechten wij bij Bouwonderneming Lamers bijzonder veel belang aan. Wij streven er dan ook zonder uitzondering naar om projecten te realiseren met aandacht voor een energiezuinige en milieuvriendelijke insteek. Hoe we dat met bewuste keuzes doen? Dat lichten we vandaag toe.


Elke dag streven we bij Bouwonderneming Lamers naar het realiseren van duurzame bouwprojecten van topkwaliteit, die niet alleen het comfort en de energierekening van onze eindklant ten goede komen, maar ook het milieu en onze planeet. We gaan dan ook altijd te werk met enkele belangrijke pijlers in het achterhoofd:


  • Duurzame materialen

Bij het ontwerpen en oprichten van onze bouwprojecten kiezen wij bij Lamers zonder pardon voor materialen die milieuvriendelijk zijn, zoals hout van gecertificeerde bossen, recycleerbaar staal, etc. Zo spelen we in op de huidige energienormen en -vereisten, die continu aan belang toenemen, en verkleinen we de ecologische voetafdruk van onze bouwprojecten.


  • Maximale energie-efficiëntie

Vormen duurzame energiebronnen, zoals zonnepanelen, een waardevolle toevoeging aan het project in kwestie? Zijn onze eindklanten hier in de realiteit bij gebaat, waardoor het pas écht een duurzame investering is? Dan streven we er met dergelijke technieken naar het toekomstig energieverbruik van ons bouwproject alvast op voorhand in te perken.


Daarbij letten we niet alleen op grote aspecten, zoals een warmtepomp, maar ook op kleine details zoals LED-verlichting. Alle kleine beetjes tellen mee!


  • Duurzame ontwerpprincipes

Wij nemen onze tijd om uit te stippelen hoe we onze bouwprojecten op een duurzame manier verwezenlijken, zoals door maximaal gebruik te maken van natuurlijk licht bijvoorbeeld.


  • Maak gebruik van groen dak- en gevelbeplanting

Door groene dak- en gevelbeplanting te gebruiken, dragen we bij aan de afkoeling van onze gebouwen, wat de luchtkwaliteit erin aanzienlijk verbetert. Bovendien kan dit ook helpen om het uiterlijk van het gebouw te verbeteren. Iemand een streepje groen in gedachten?


  • Overweeg duurzame wijken

Wij besteden bij Bouwonderneming Lamers telkens aandacht aan de locatie waarin we onze bouwprojecten neerzetten. Zo ontwikkelen we altijd gebouwen die in harmonie zijn met de omgeving en die gemakkelijk te bereiken zijn met openbaar vervoer.


Meer weten over onze diensten of interesse in een samenwerking? Dan zitten wij graag met je samen voor een vrijblijvend gesprek. Maak dus gerust een afspraak via deze link of door een telefoontje te doen. Alvast tot dan!

Σχόλια


bottom of page