top of page

Waarom wij sommigen een thuisbatterij afraden


Voorgevel appartement met auto's ervoor geparkeerd

Vandaag kunnen we ons geen wereld inbeelden zonder duurzaam bouwen en wonen. We kiezen er toenemend voor onze energie op te wekken via alternatieve technieken en krijgen de optie onze restenergie ook nog eens op te slaan in een thuisbatterij. Prachtig! Toch raden wij zo’n thuisbatterij niet iedereen aan: lees hier of jij er volgens ons wel of niet bij gebaat bent.


Bij Lamers kiezen we voluit voor duurzaam bouwen in alle projecten waar we ons op toeleggen. Dit gaat doorgaans gepaard met de verstandige integraties van een warmtepomp, zonnepanelen, vloerverwarming, een thuisbatterij, … begrippen die iedereen ongetwijfeld bekend in de oren klinken.


En waarom niet? Je wooncomfort behouden, maar daar veel minder voor betalen? Dat wil toch iedereen? Toch is er een ‘maar’. Want hoewel het bovenstaande bijzonder aanlokkelijk klinkt, doen er zich nog steeds tal van situaties voor waarin wij bij Lamers vriendelijk bedanken voor bepaalde verwarmings- of energiezuinige technieken.


Neem het geavanceerd concept van een thuisbatterij bijvoorbeeld: een grote meerwaarde voor je woning én je portefeuille, waarmee je jouw overschot aan zelfopgewekte energie tijdelijk opbergt om het later op een beter moment in te zetten. Zo ben je niet langer afhankelijk van energieleveranciers en hun soms hoog oplopende prijzen. Een win!


Klinkt veelbelovend, maar er schuilt een addertje onder het gras. Voor de gemiddelde thuisbatterij heb je immers minstens zo’n 8 zonnepanelen nodig, waarvan de zonne-energie logischerwijze door de dag opgewekt wordt. Gezien jonge mensen doorgaans doorheen de dag werken en pas ’s avonds gebruik maken van hun thuisomgeving, is het dus vooral voor hén rendabel om te investeren in een thuisbatterij.

Ben jij met andere woorden meer op leeftijd en ben jij vooral overdag thuis, waardoor je dàn het meeste energie verbruikt? Denk aan de was doen, koken, strijken, kuisen, …? Dan zouden wij jou, naar onze professionele mening, geen thuisbatterij aanraden. Het profijt gaat immers zo aan je voorbij!


Denk aan één van onze glansprojecten bijvoorbeeld, namelijk Residentie Oase. Gezien dit voornamelijk op poten gezet werd voor 65-plussers, kozen we er bewust voor om de innovatieve thuisbatterij achterwege te laten. In andere projecten daarentegen, voor een jonger doelpubliek, is hij dan weer de ideale milieuvriendelijke toevoeging.


Al bij al komt het er dus op neer om niet blindelings voor de nieuwste ‘duurzame opties’ te gaan, maar om bij elke projectontwikkeling zorgvuldig te kijken naar het persoonlijk gebruik van de toekomstige bestemmeling. Dàt is pas duurzaamheid, en die werkwijze is wat Lamers net zo’n transparante en unieke partner maakt in de markt van vandaag.

Benieuwd wat wij als ervaren partner en vaste waarde in de sector voor jou kunnen betekenen? Aarzel niet om contact met ons op te nemen voor een vrijblijvende kennismaking. Wist je bovendien dat wij erkend aannemer klasse 7 zijn? Je bent altijd welkom!

Comments


bottom of page