top of page

Korting op het kadastraal inkomen? Dat zit zo


Het kadastraal inkomen of KI van een woning is een vorm van belasting, die berekend wordt op basis van de fictieve huurprijs die je voor je woning zou ontvangen, moest je hem verhuren. Het gaat om een som die jaarlijks betaald moet worden, en soms hoog kan oplopen. Gelukkig is het in sommige gevallen mogelijk dat jij korting krijgt op je kadastraal inkomen, en dat heeft alles te maken met de energieprestatie of het EPB.


De korting op het kadastraal inkomen in kwestie is gericht op woningen die voldoen aan bepaalde energieprestatie-eisen van vandaag. Verbruikt je woning relatief weinig energie en is hij voorzien van duurzame energietechnieken, zoals bijvoorbeeld een warmtepomp, zonnepanelen en dergelijke? Dan is de kans groot dat je in aanmerking komt voor de korting op het kadastraal inkomen.


De hoogte van deze korting op het kadastraal inkomen voor EPB is afhankelijk van het energieprestatiecertificaat (EPC) van de betreffende woning. Dit certificaat geeft aan hoe energie-efficiënt de woning is en houdt rekening met bijvoorbeeld het type verwarming, de isolatie en de aanwezigheid van zonnepanelen of andere duurzame energiebronnen. Hoe hoger de EPC-score, hoe hoger de korting op het kadastraal inkomen zal zijn.


Heb jij dus een bouwproject in gedachten waarbij je eindklanten niet alleen een duurzame woning genieten, met optimaal comfort, maar ook een korting op hun kadastraal inkomen? Dan ben je bij Bouwonderneming Lamers zonder twijfel aan het goede adres: wij richten onze bouwprojecten tot in de kleinste details in met duurzame technieken en materialen, waarbij we telkens rekening houden met de geldende energiedoelstellingen en het EPB en EPC van onze gebouwen. Dat lees je ook in deze, deze en deze blog.


Uiteraard geven we je graag meer info over onze energiezuinige bouwprojecten en de korting op het kadastraal inkomen tijdens een persoonlijke afspraak. Aarzel dus niet om vrijblijvend contact op te nemen met onze experts: we heten je van harte welkom. Tot dan!

Comments


bottom of page